Agenda
MENU
sprekerworkshopscoachingblogreferentiesharry slagmancontact

You've got mail...

Regelmatig post ik een korte blog over leiderschap, ondernemen, sales én storytelling.

Praktische tips, een kort verhaal of een eigen belevenis. Schroom niet om me te laten weten wat je ervan vindt of wanneer je er meer over wilt weten. En... als je de post de moeite waard vindt, waardeer ik het als je deelt! Net als een goed verhaal...

 Mijn laatste blogs:

20-10-2023: De Oktobermeeting

14-07-2023: De best getrainde Salesmanager aller tijden

23-06-2023: Pas op voor de vlaggenmast

12-01-2023: Mijn zoon is geen Neymar

14-08-2022: Schat, heb jij nog agendapunten?

 

Abonneer je op deze blog
Stories are just data with a soul

Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering?

“Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering van vanavond?” Oh, en… “Kids, ik mail jullie straks alvast de Powerpoint over onze zomervakantie, nemen jullie die vast door? Dan kunnen we snel beslissen en boeken.”

Heb jij dat weleens gezegd of gedaan? Ik wel... Haar reactie?  “Vergadering? Wij? Agendapunten? Bewaar die onzin lekker voor je werk.”

Ontbijttafel

Natuurlijk had mijn vrouw een punt. Waarom zouden we een vergadering beleggen met onze partner en waarom zouden we een presentatie aan het gezin geven over onze zomervakantie? Dat doe je anders.

Agendapunten bespreken we door de dag heen, aan de ontbijttafel of ’s avonds in bed. En vakantieplannen maken we samen met de kinderen. Heerlijk toch? We bekijken de prachtige foto’s en de indrukwekkende pretparken en bezienswaardigheden in de omgeving.

En tussendoor vertellen we elkaar verhalen.

“Ooit zijn papa en mama samen op vakantie geweest naar Cuba, dat was wat. De huurauto stopte ermee, middenin Havana op een drukke winkelstraat. En we spraken geen woord Spaans...."

Mensen en functionarissen

Waarom bewaren we die onzin voor op ons werk en bewaren we de verhalen voor thuis? Waarom veranderen we van mens in functionaris als we de drempel van het kantoor overstappen?

Ben ik nu te rigoureus? Dat kan. 

Het magische antwoord op de “waarom-dat-zo-werkt-vraag.” weet ik ook niet. Niet voor niets zijn er 100.000 boeken over psychologie geschreven en niet voor niets wordt het beroep Psycholoog door duizenden mensen beoefend.

Ik weet wel dat het zonde is dat we een groot deel van onszelf thuislaten als we naar kantoor gaan.  We worden niet warm van procedures en processen alleen én we worden niet warm van ellenlange presentaties met tientallen bulletpoints.

Net als thuis

We willen weten "waarom" en weten hoe het écht zit. We willen geur, kleur, beeld én geluid. Dat is hoe het bij ons werkt. Met logica alleen kom je er niet. Je zal het moeten verpakken in een verhaal. Net als thuis!

Dit is geen oproep om alle procedures en processen in de prullenbak te gooien. Het is ook geen psychologisch debat over jouw schizofrene persoonlijkheid. Nee hoor…het is niets anders dan een oproep om jezelf en je verhalen mee te nemen naar je werk. Het helpt en bovenal…wordt het werk een stuk leuker.

En het mooie…dan heb je ’s avonds in bed weer wat te vertellen.

“Words are how we think, stories are how we link"

Zelf aan de slag?

Wil je weten hoe je de aandacht van je publiek vast kunt houden. Hoe je communiceert vanuit het perspectief van de ander? Hoe je verhalen succesvol kunt gebruiken in een (zakelijke) omgeving?

Kijk eens naar de geplande workshops. Of neem gewoon eens contact met me op.

Durven jij en je collegae de uitdaging aan te gaan met alle bestaande processen en procedures binnen de organisatie? De zin en de onzin ervan? Boek dan de presentatie "Schat, heb jij nog agendapunten?"

Overige blogposts:

20-10-2023De Oktobermeeting!
14-07-2023De best getrainde Salesmanager aller tijden. Of toch niet?
23-06-2023Pas op voor de vlaggenmast...
12-01-2023Mijn zoon is geen Neymar!
14-08-2022Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering?
22-01-2022Oorlogsverhalen als Onboarding
26-04-2021De hoofdrol gaat naar...?
05-06-2019Succesverhalen als salestool
03-01-2019Have you ever been....mesmerized?
14-11-2018Shut up, haal adem en gun mij dat ook!
28-09-2018Vier keer JA als voorwaarde van Leiderschap!
15-08-2018NU Sport: De derby Verkoop - Inkoop is geeindigd in een bloedeloze 0-0
19-06-2018Drie vette valkuilen... waar een Spreker overheen kan springen
31-05-2018My impossible...
30-04-2018Alle aandacht...in 2 minuten...
05-04-2018Mijn eerste keer was geweldig...
28-03-2018Je kunt het de grote boze wolf niet kwalijk nemen. Toch?

Wat anderen zeggen ...

Jeroen Teuns

Inkoper / Lamb Weston

We krijgen de toegevoegde waarde van Inkoop moeilijk uitgelegd. Het gaat niet alleen om besparen.Met Storytelling kan ik Inkoop een gezicht geven.

Het balanceren tussen functioneel en persoonlijk sprak me aan. Harry gebruikt pakkende voorbeelden en een goede dosis humor. Het kunnen leren van vakgenoten was een mooie bijvangst.

Aanrader voor de "Inkoper 2.0” 

Ely van 't Hek

HR Directeur / Geodis

De workshop "Leiderschap met een verhaal; Storytelling!" heb ik als zeer inspirerend en leerzaam ervaren. Het vergt de nodige oefening, maar het is ontzettend leuk om de effecten ervan in de praktijk terug te zien.

Harry is een bevlogen trainer, die je met geduld en vertrouwen zelf laat ervaren hoe het werkt. Voor managers een aanrader!

Meer weten?
Ik hoor graag jouw verhaal...

Ik ben te bereiken op 06-30795087 of per mail via harry@storybusiness.nl

Op de hoogte blijven van
mijn boek ‘Me, myself
and my story?’
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio
Onze algemene voorwaarden