Agenda
MENU
presentatiesworkshopscoachingreferentiesharry slagmancontact

Wat is Storytelling?

"Storytelling is iets wat jij al weet herkenbaar delen met een ander"

Welke presentatie kun jij je nog goed herinneren? Was het een "college" óf een verhaal? Ongetwijfeld een verhaal.

Waarom en hoe het werkt?

Stories are facts wrapped up in context and delivered with emotion

Communiceren met een verhaal; Storytelling!

Je weet alles over jouw product of dienstverlening. Jouw voorstel is hartstikke logisch. En het idee dat je hebt, is briljant. Maar... snappen anderen ook wat je bedoelt én ben je de moeite waard om naar te luisteren?

Als je het alleen maar hebt over de inhoud, over details en getallen, zeker niet. Er is nog iets nodig.

Met Storytelling verstop je kennis, ideeën, resultaten en oplossingen in een verhaal dat mensen begrijpen. Waar ze naar willen luisteren én waar ze aan mee willen doen. Lekker herkenbaar, begrijpelijk én met een call to action. 

Géén sprookjes en geen verzonnen verhalen. Echte verhalen over echte mensen. Over klanten, over medewerkers of over jou. Ook jouw rugzak zit vol met tientallen ervaringen en belevenissen, die de moeite van het delen meer dan waard zijn. Tijd om ze te (her)gebruiken!

Wil je een idee, visie of verandering communiceren? Of wil je een klant overtuigen? Geef ze een reden om naar je te luisteren én in actie te komen. Vertel een verhaal!

Lees verder: De 7 voordelen van Business Storytelling

Storytelling in Business

Leuk al die verhalen, maar wanneer zet je ze in? Hoe kan het jou zakelijk helpen?

Altijd! Je kunt niet zonder. Klanten, collegae en medewerkers zijn meer dan een functietitel, doelgroep of stenen gebouw. Het zijn mensen.

Dat betekent dat feiten, powerpointsheets en productspecificaties niet genoeg zijn om ze te betrekken bij jouw ambities en doelstellingen. Eerst willen ze weten waarom. Ze willen het begrijpen én willen er beeld bij hebben. Pas dan besluiten ze of het de moeite waard is en of ze mee willen doen.

Wil je iets in gang zetten, anders zijn dan jouw concurrent. Wil je overtuigen én wil je dat ze je onthouden. Vertel een verhaal!

Voorbeelden zijn er genoeg op het gebied van Presenteren, Sales, Leiderschap en Ondernemen. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet  Mis je er één? Laat het me weten. Samen kijken we óf en hoe Storytelling jou kan helpen.

Lees verder: Zakelijke Toepassingen

Het goede nieuws

Je hoeft geen geboren "storyteller" te zijn. Je kunt het leren, oefenen én perfectioneren. En het is nog een goedkope training ook. Je hoeft alleen nog maar te leren hoe en wanneer je verhalen gebruikt. De verhalen heb je al en kosten je niets. 

Meer weten

Wil je meer weten over Storytelling in een zakelijke omgeving of wil je leren hoe jij het kan toepassen? Op het gebied van: Leiderschap, Ondernemen of Sales  

Kom maar op!

Kijk eens naar de verschillende workshops, presentaties en coachingsmogelijkheden. Of neem gewoon contact met me op. Samen gaan we op zoek naar de route, die het beste bij jou past.

Komende workshops ...

5 juni 2020
Presenteren met een verhaal; Storytelling

"Pfff...wat een saaie presentatie...."

Wil je niet dat ze dat over jou zeggen? Wil je de aandacht vasthouden, jouw boodschap overbrengen? Je medewerkers, collegae en klanten in actie krijgen? 

Mooi! Dat is wat je leert in deze workshop!

Lees meer

9 juni 2020
ONLINE - Communiceren met een verhaal; Storytelling!

"Communicatie is belangrijker dan ooit"

Van een volle zaal naar een "scherm met gezichten" en van "live" naar online.

En toch wil je inspireren, motiveren, uitleg geven of geruststellen.

Hoe dan?

Lees meer

Meer weten?
Ik hoor graag jouw verhaal...

Ik ben te bereiken op 06-30795087 of per mail via harry@storybusiness.nl

Op de hoogte blijven van
mijn boek ‘Me, myself
and my story?’
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio
Onze algemene voorwaarden