Agenda
MENU
presentatiesworkshopscoachingreferentiesharry slagmancontact

Zakelijke toepassingen

Op welke manieren kan Storytelling jouw business verder helpen? Op het gebied van Sales, Leiderschap, Ondernemen of misschien wel iets heel anders. Ik kan je tientallen voorbeelden geven. Als je iets in gang wilt zetten, anders wilt zijn dan jouw concurrent, wilt overtuigen en wilt dat ze je onthouden, kun je niet zonder verhaal. Onderstaand zomaar wat voorbeelden.

Heb jij een andere situatie waarbij je denkt "hé, daar zou Storytelling ook bij kunnen helpen." Laat het me weten. 

Opinions and value statements push people apart, stories bring people together

Bedrijfsverhalen

"Klant....voordat ik in mijn presentatie stil zal staan bij onze dienstverlening, wil ik u eerst iets vertellen over onze organisatie. We bestaan al 27 jaar en hebben inmiddels 14 vestigingen in Nederland. In 2010 werden we overgenomen door x. In 2015 werden we opnieuw overgenomen. We bedienen klanten in vrijwel alle branches en zijn de nummer 4 van Nederland. Bla, bla, bla..."

Bedoeld als corporate story, maar het boeit niemand! In een corporate story vertel je niet wat en wanneer, maar hoe en waarom het bedrijf is geworden tot wat het nu is? Dat is een verhaal! 

Wil je samen op zoek naar de corporate story?

Cultuurverhalen

Wat is het DNA? Wat is de identiteit van de organisatie? Welke persoonlijke verhalen gaan er schuil achter jullie kernwaarden? Ga op zoek! Breek die grote containers open en ga op zoek naar de kleine "pakketjes" die alles zeggen over;

"Dit is waar we voor staan, voor gaan en wat jij van ons mag verwachten" 

Welke cultuur dragen jullie uit?

Productverhalen

Er was eens een probleem en nu is er een oplossing. Lekker kort door de bocht. Wat is er tussendoor allemaal gebeurd? Welk probleem was er, voor wie? Wat heb je ondernomen en hoe ben je tot de oplossing gekomen? Was dat een proces van vallen en opstaan? Wat heeft het product uiteindelijk gebracht?

Dat is het verhaal dat je moet vertellen. Zo komt een product of dienst tot leven.

Welk verhaal hoort bij jouw product of dienstverlening?

Verhalen in presentaties

Niets saaier dan een presentatie, die bol staat van feiten, cijfers en bulletpoints. En dan ook nog eens keurig voorgelezen. Verhalen en anekdotes maken een presentatie leuker én het effect groter.

Verhalen worden 22x beter onthouden dan feiten. Gebruik een verhaal als verpakking zodat ook de inhoud wordt onthouden. 

Verhalen zoeken, die passen bij jouw presentatie?

Referentieverhalen

Klanten die vragen om een referentie, krijgen vaak de naam van de referent, omschrijving van de opdracht en het resultaat. Lekker functioneel, maar werkt het ook?

Soms wel, maar het kan nog veel beter werken als jij het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de klant. In welke situatie hij terechtgekomen was, waar hij tegenaan liep en wat dat kon betekenen. Als je vervolgens vertelt hoe jij hem hebt kunnen helpen en welk resultaat dat voor hem bracht, heb je de beste referentie, die je kunt geven.

En dan mag je ook nog steeds vertellen hoe tevreden de klant is én hoe trots jij bent.

Welke referentieverhalen vertel jij?

Veranderverhalen

"Ja hoor, ik wil best meedoen aan die verandering. Maar dat doe ik pas als ik begrijp waarom én als ik weet dat het uiteindelijk beter wordt." 

Veranderverhalen helpen mensen het waarom van een verandering te zien. Geef beeld en geluid bij het hier en nu en bij de "wereld na de verandering." Een verandering doorvoeren vraagt natuurlijk meer, maar de weerstand om te veranderen neemt alvast af. Storytelling is binnen verandering onmisbaar!

Wil je iets veranderen?

Ervaringsverhalen

Big Data is hot, in vrijwel ieder bedrijf. “Hoe komen we aan zoveel mogelijk bruikbare Big Data?” Terwijl we al duizenden Gigabyte aan Big Data in huis hebben. In elke organisatie is onwaarschijnlijk veel ongebruikte kennis en ervaring aanwezig.

Doe daar wat mee! Zorg voor een platform waar medewerkers elkaar verhalen vertellen, ervaringen delen, zodat kennis en alle "lessons learned" worden verspreid. 

Jullie "Big Data" benutten?

Instructieverhalen

Eens in de zoveel tijd moet er een instructie worden gecommuniceerd. Taai voor het publiek én voor de spreker. Al na een paar minuten zie je de aandacht verslappen. Ze kijken nog naar je, maar ze zien niets meer.

Deel de instructies eens aan de hand van een verhaal, een metafoor. Het publiek gaat je eeuwig dankbaar zijn. 

Heb je zelf "instructie" nodig?

Is dat alles?

Is dit het? Nee, verhalen zijn de rode draad in ál onze communicatie. Heb jij een situatie of casus waarbij je denkt "hé, daar zou Storytelling bij kunnen helpen." Laat het me weten.

Samen gaan we op zoek naar de manier waarop Storytelling kan helpen. En die manier is eigenlijk alweer een verhaal op zichzelf...

Wat anderen zeggen ...

Marlies Kranendonk

Ondernemer / Spreekbuis

Het was een training gericht op leiderschap, maar met een andere insteek. Zeer waardevolle inhoud én zinvol om ervaringen uit te wisselen met collegae van verschillende bedrijven uit andere branches. 

Ik heb er veel van opgestoken. Van harte beveel ik je aan in mijn netwerk.

Wilfred van der Meer

Eigenaar / Klantexperience

Bij Harry de ONLINE masterclass "Communiceren met een verhaal; Storytelling" gevolgd. Met de energie van Harry en de pakkende inhoud verlaat je de workshop met een opbouw voor een verhaal dat impact maakt. Een aanrader! Iedereen heeft een verhaal dat het verdiend om verteld te worden. En na deze workshop weet je ook hoe.

Meer weten?
Ik hoor graag jouw verhaal...

Ik ben te bereiken op 06-30795087 of per mail via harry@storybusiness.nl

Op de hoogte blijven van
mijn boek ‘Me, myself
and my story?’
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio
Onze algemene voorwaarden