Agenda
MENU
presentatiesworkshopscoachingreferentiesharry slagmancontact

You've got mail...

Regelmatig post ik een korte blog over leiderschap, ondernemen, sales én storytelling.

Praktische tips, een kort verhaal of een eigen belevenis. Schroom niet om me te laten weten wat je ervan vindt of wanneer je er meer over wilt weten.

Ik nodig je van harte uit om je op mijn blog te abonneren. En... als je de post de moeite waard vindt, waardeer ik het als je deelt! Net als een goed verhaal...

Mijn laatste blogs:

29-08-2019: Dé Oktobermeeting

05-06-2019: Succesverhalen als Salestool

28-03-2019: De hoofdrol gaat naar...?

03-01-2018: Mesmerized...de saleskracht van een verhaal!

14-11-2018: "Shut up, haal adem en gun mij dat ook!"

Abonneer je op deze blog
Stories are just data with a soul

Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering?

“Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering van vanavond?” Oh, en… “Kids, ik mail jullie straks alvast de Powerpoint over onze zomervakantie, nemen jullie die vast door? Dan kunnen we snel beslissen en boeken.”

Heb jij dat weleens gezegd of gedaan? Ik heb een voorzichtige poging gedaan. Haar reactie?  “Vergadering? Wij? Agendapunten? Bewaar die onzin lekker voor je werk.”

Ontbijttafel

Natuurlijk had mijn vrouw een punt. Waarom zouden we een vergadering beleggen met onze partner en waarom zouden we een presentatie aan het gezin geven over onze zomervakantie? Wij doen dat anders.

Agendapunten bespreken we  door de dag heen, aan de ontbijttafel of ’s avonds in bed. En vakantieplannen maken we samen met de kinderen.  Heerlijk toch? We bekijken de prachtige foto’s en de indrukwekkende pretparken en bezienswaardigheden in de omgeving.

En tussendoor vertellen we elkaar verhalen.

“Ooit zijn papa en mama samen op vakantie geweest naar Cuba, dat was wat. De huurauto stopte ermee, middenin Havana op een drukke winkelstraat. En we spraken geen woord Spaans. Gelukkig kwam er na een paar minuten een oude Cubaan op ons af, met in zijn linker mondhoek een dikke sigaar. De man was minstens 80 jaar oud. Hij keek ons eens aan en…”  

Mensen en functionarissen

Waarom bewaren we die onzin voor op ons werk en bewaren we de verhalen voor thuis? Waarom veranderen we van mens in functionaris als we de drempel van het kantoor overstappen?

Ben ik nu te rigoureus? Dat kan. 

Het magische antwoord op de “waarom-dat-zo-werkt-vraag.” weet ik ook niet. Niet voor niets zijn er 100.000 boeken over psychologie geschreven en niet voor niets wordt het beroep Psycholoog door duizenden mensen beoefend.

Ik weet wel dat het zonde is dat we een groot deel van onszelf thuislaten als we naar kantoor gaan.  We worden niet warm van procedures en processen alleen én we worden niet warm van ellenlange presentaties met tientallen bulletpoints.

En klanten? Die worden niet warm van productspecificaties.  Die worden warm van jou, van jouw verhalen, belevenissen en avonturen. Dat is hoe je contact maakt. Zo zorgen we ervoor dat de ander ons vertrouwt en gelooft. Al eeuwenlang.

"Words are how we think, stories are how we link"

Authentiek

We willen verhalen horen. Verhalen die bij het onderwerp horen, verhalen die bij jou horen. Dat is hoe het bij ons werkt.  Met logica alleen kom je er niet, je zal het moeten verpakken in emotie. Authentiek. Net als thuis!

Lees dit niet als een oproep om alle procedures en processen in de prullenbak te gooien. Het is ook geen psychologisch debat over jouw schizofrene persoonlijkheid. Nee hoor…het is niets anders dan een oproep om jezelf en je verhalen mee te nemen naar je werk. Ik heb ervaren dat het je helpt succesvol te zijn en bovenal…wordt het werk een stuk leuker.

En het mooie…dan heb je ’s avonds in bed weer wat te vertellen.

“Words are how we think, stories are how we link”

Business Storytelling

Wil je weten hoe je de aandacht van je publiek vast kunt houden. Hoe je presenteert vanuit het perspectief van het publiek? Hoe je verhalen succesvol kunt gebruiken in een (zakelijke) presentatie of in Sales? Business Storytelling!

Kijk eens naar de geplande workshops. Of neem gewoon eens contact met me op.

Durven jij en je collegae de challenge aan te gaan met alle bestaande processen en procedures binnen de organisatie. Wat is de zin en de onzin ervan? Boek dan de presentatie "Schat, heb jij nog agendapunten voor vanavond."

Eerst lezen hoe anderen het hebben ervaren? Met trots verwijs ik je naar de referenties!

 

 

 

 

Overige blogposts:

29-08-2019De Oktobermeeting!
05-06-2019Succesverhalen als salestool
28-03-2019De hoofdrol gaat naar...?
03-01-2019Have you ever been....mesmerized?
14-11-2018Shut up, haal adem en gun mij dat ook!
17-10-2018Schat, heb jij nog agendapunten voor onze vergadering?
28-09-2018Vier keer JA als voorwaarde van Leiderschap!
15-08-2018NU Sport: De derby Verkoop - Inkoop is geeindigd in een bloedeloze 0-0
11-07-2018Mijn zoon is geen Neymar!
19-06-2018Drie vette valkuilen... waar een Spreker overheen kan springen
31-05-2018My impossible...
14-05-2018De best getrainde Salesmanager aller tijden. Of toch niet?
30-04-2018Alle aandacht...in 2 minuten...
05-04-2018Mijn eerste keer was geweldig...
28-03-2018Je kunt het de grote boze wolf niet kwalijk nemen. Toch?

Wat anderen zeggen ...

Diana Bilkerdijk

Eigenaar / DeeBee HR-Services

Een "cadeautje," waar ik dankbaar voor ben. Jouw eigen verhaal, authenticiteit en de manier waarop je de dag hebt begeleid, heb ik als bijzonder prettig ervaren. Het was goed om stil te staan bij wat wél en wat níet de moeite waard is voor een ander om te horen. Nu heb ik “mijn verhaal” weer scherp. Buiten dat…een prachtige locatie en goed geregeld.”

Laurien Kunst

Manager Operations / Unique

Inspirerend, leerzaam, geeft stof tot nadenken. Waardevolle tips, feedback en voorbeelden. Voor mij een mooie skill om te beheersen. Mooie locatie, interactieve groep en een toptrainer. Nu de praktijk nog. Zin in!

Meer weten?
Ik hoor graag jouw verhaal...

Ik ben te bereiken op 06-30795087 of per mail via harry@storybusiness.nl

Op de hoogte blijven van
mijn boek ‘Me, myself
and my story?’
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio
Onze algemene voorwaarden